AÇIKÖĞRETİM İMAM HATİP LİSESİ YÜZYÜZE DERSLERİ EK SINAVLARI

OKULUMUZ DÖNEM SONU YÜZYÜZE DERSLERİNİN EK SINAVLARI 5-11 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA OKULUMUZDA YAPILACAKTIR. * EK SINAVLARA; HİÇ ALINMAYAN YA DA DEVAMSIZLIKTAN BAŞARISIZ OLUNAN DERSLERDEN GİRİLEMEZ. EK SINAVLARDA: ÖĞRENCİLİK DURUMU ?AKTİF, DONUK, SİLİK? DURUMUNDAKİ TÜM ÖĞRENCİLER; SINAVLARIN YAPILDIĞI TARİH İTİBARIYLA SON DÖNEM DÂHİL (2023/1 DÖNEM) ÖNCEKİ TÜM DÖNEMLERDE DEVAM EDİP BAŞARISIZ OLDUKLARI BÜTÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM ALAN DERS/DERSLERİNDEN GİREBİLECEKLERDİR. YANİ ÖĞRENCİLİK DURUMU AKTİF OLMAYAN ÖĞRENCİLERDE EK SINAVLARA ALINABİLİR.

2020/1 sayılı Genelge’ye göre yüz yüze eğitim alan dersleri için ek sınavlar yılda iki defa dönem sonlarında yapılmaktadır. Genelge’nin ilgili maddesi: "7) Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri için; devamsızlık hariç başarısız olduğu her yüz yüze eğitim dersinden dönem sonlarında sınav yapılır. Bu sınavlar, örgün ortaöğretim kurumlarının sorumluluk sınavlarıyla ilgili mevzuata uygun olarak gerçekleştirilir.” Bu sınavlar; eğitim öğretim yılı ikinci dönem yüz yüze eğitim derslerinin başladığı ilk hafta ve yüz yüze eğitim derslerinin bittiği tarihi takip eden iki hafta içinde yapılır. * Ek sınavlara; hiç alınmayan ya da devamsızlıktan başarısız olunan derslerden girilemez. * Ek sınavlarda: Öğrencilik durumu “aktif, donuk, silik” durumundaki tüm öğrenciler; sınavların yapıldığı tarih itibarıyla son dönem dâhil (2023/1 dönem) önceki tüm dönemlerde devam edip başarısız oldukları bütün yüz yüze eğitim alan ders/derslerinden girebileceklerdir. Yani öğrencilik durumu aktif olmayan öğrencilerde ek sınavlara alınabilir. * Ek sınavlar için; şartları tutup sınavlara girmek isteyen öğrencilerden dilekçe ile başvuru yapmaları istenecektir. * 2023/1 Dönem ek sınavları; ikinci dönem derslerin başladığı tarihi takip eden bir hafta içinde yapılacaktır. (05.02.2024 – 11.02.2024 tarihleri içinde)

Yayın: 02.02.2024 - Güncelleme: 02.02.2024 10:19 - Görüntülenme: 88