Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi

0224 211 39 19 (Ana Bina)
0224. 211 39 87 (Ana Bina)
Adres
Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi/FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU / Altınova Mahallesi 11.Eylül Caddesi Yalova Yolu Özdilek Karşısı Osmangazi/BURSA
Vizyon
Ülkemize öncü, dünyaya örnek donanımlı ve inançlı nesiller yetiştiren ideal bir kurum olmak.
Misyon
Dinini, tarihini, kültürünü ve değerlerini bilen; çağın gerektirdiği bilgi ve görgüyü edinmiş; teknolojiyi üst düzeyde kullanabilen; özgüveni yüksek, iletişime açık, kendisini güncelleyebilen, okuyan, araştıran, kendisine sürekli daha ileri hedefler belirleyen, doğuyu da batıyı da tanıyan, görevini layıkıyla yerine getirebilecek donanıma sahip; iyiliği emreden kötülükten sakındıran çevresine örnek ahlaklı, şuurlu ve vatansever nesiller yetiştirmek.
Başarılar
Okul Dergisi TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ/ Kısa Film Yarışması Bursa İl Birinciliği/ MEB Yenilikçi Modeller Yarışması MARMARA BÖLGE BİRİNCİSİ OKUL/ Resim Türkiye Birinciliği/Judo Avrupa Birinciliği/Motokros Türkiye ve Balkan Birinciliği/ Beyzbol Türkiye Birinciliği/ Mangala İl Birinciliği/ Wushu İl Birinciliği/ Kick Boks İl Birincilikleri/ Yüzme İl Birinciliği/ Çanakkale Ecdada Mektup TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ/ Liseler Arası Kompozisyon Yarışması Bursa İl Birinciliği/ Dart Bursa İl Birinciliği/ Güreş İl Birinciliği/İkinciliği/Üçüncülüğü/ Yüzme İl Birinciliği/ Bocce Bölge ve İl Birinciliği/ Tekvando İl Birinciliği gibi pekçok spor dalında derecelerimiz bulunmaktadır. Yapılan ortak sınavlarda Türkiye ve Bursa il birinciliklerimiz bulunmaktadır. Yine farklı kültürel yarışmalarda pekçok derecemiz bulunmaktadır.
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / TAM GÜN TEKLİ EĞİTİM / FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU (LİSE&ORTAOKUL) KIZ-ERKEK
Saatler
FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / BAŞLAMA SAATİ:09.00-16.00
KALORİFERLİ
Yabancı Dil
FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / İNGİLİZCE-ARAPÇA
Ulaşım
38 Terminal Otobüsleri ile Tüm Terminal Otobüsleri ve Kent Meydanından Terminal Tarafına Gelen Tüm Minibüsler Okulumuzun Önünden Geçmektedir. Yaklaşık 50 okul servis aracıyla Bursa´nın her yerinden ulaşım imkanı sağlanmaktadır.
35 SERVİS ARACIYLA BURSA´NIN HER BÖLGESİNE ULAŞIM MEVCUTTUR
Yerleşim Yeri
Yalova Yolu Özdilek Karşısı/Köfteci Yusuf´un Hemen Yanı/Hiton Hotel´in Çapraz Karşısı
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / Okulumuz Şehir Merkezinde, Heykel´e 20 dakika mesafededir.Şehrin ana yolunda yer almakta olup Bursa´nın her yerinde kolay ulaşım imkanı bulunmaktadır. 25 dönümlük arazide Bursa´nın en ferah okullarındandır. İmkanları geniş, fiziki şartları oldukça iyidir.Okul servisleriyle de ulaşım kolayca sağlanabilmektedir.
Kontenjan Bilgileri
FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ-TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ SINAVLA ALINMAKTADIR / LİSE; 180 ÖĞRENCİ ORTAOKUL; 180 ÖĞRENCİ
Taban-Tavan Puan Bilgileri
OKULUMUZ MERKEZİ SINAVLA ÖĞRENCİ ALMAKTADIR/FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / 2019 YÜZDELİK TAVAN: %1,57 TABAN: %15
2019 YILI: 92 Öğrencimiz Üniversitelerin Farklı bölümlerine yerleşmiştir.
2019 YILI: 92 Öğrencimiz Üniversitelerin Farklı bölümlerine yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler
FUTBOL-BASKETBOL-BOCCE-ORYANTİRİNG-SATRANÇ KURSLARIMIZ VARDIR. TAKIM VE BİREYSEL SPORLARDA PEKÇOK DALDA ÖDÜLÜMÜZ BULUNMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler
FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJE OKULU STATÜSÜNDE EĞİTİM VERMEKTEYİZ / ROBOT SINIFIMIZ MEVCUTTUR. TÜBİTAK OLİMPİYATLARINA KATILAN TAKIMIMIZ MEVCUTTUR. KİMYA-FEN-FİZİK LABARATUVARLARIMIZ VARDIR.
Proje Çalışmaları
OKULUMUZDA FEN ve SOSYAL BİLİMLER PROJESİ UYGULANMAKTADIR. BU ÖZELLİK BAKANLIĞIMIZ TARAFINDAN SEÇKİN KURUMLARA VERİLMEKTEDİR. AYRICA 7EDİ GÜZEL ADAM PROJESİ (MARMARA BÖLGE BİRİNCİLİĞİ) ve MAARİF DANIŞMANLIĞI PROJESİ DEVAM ETMEKTEDİR.
YURT DIŞI KARDEŞ OKUL UYGULAMAMIZ BULUNMAKTADIR.
Diğer Hususlar
BURSA’NIN SEÇKİN PROJE OKULUNDA YERİNİZİ ALIN Okulumuz Nizam Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi PROJE OKULU statüsüne alınmıştır. Osmangazi İlçemizde hem ortaokul hem lise bölümü olan TEK PROJE OKULU olarak 3 ayrı laboratuvar, 24 kişilik derslikler, robot/maker eğitimi, yoğun uygulamalı eğitim ve FEN LİSESİ müfredatı ile eğitim alma imkânı sağlanmaktadır.